Over ons

MinT is een artistieke samenwerking tussen Marieke Wit en Marlies Leenhouts. Hun passie voor circus begon al op vroege leeftijd en kon zich ontwikkelen bij het toenmalige jeugdcircus van Utrecht, Circus Jopie. Bij dit circus hebben ze een jaar intensief samengewerkt. In dat jaar gaven ze dagelijks circuslessen, trainden ze met verschillende artiesten, volgden cursussen en maakten kostuums. Vanaf 2003 waaiden ze uit om op andere plaatsen ervaring op te doen, maar onderling contact is altijd gebleven. Sinds 2011 delen ze de ervaringen en hun passie voor circus weer in de praktijk en al snel was MinT geboren. De acts, die voornamelijk uit luchtacrobatiek bestaan, vormen door theatrale en dansante invloeden een mooi geheel.

 

Marieke Wit

 

 

 

 

Marieke is zich tijdens haar studie voor psychomotorisch therapeute (VU Amsterdam)
verder blijven specialiseren in acrobatiek en moderne dans. Ze heeft meegewerkt in verschillende optredens en projecten. Marieke
geeft cursussen, workshops en projecten in verschillende circustechnieken, waaronder luchtacrobatiek. Ze heeft ervaring in lesgeven bij jeugdcircussen, (LKP) basisscholen, buitenschoolse opvang en coachingstrajecten voor bedrijven. Daarnaast werkt Marieke als artiest.

Marlies Leenhouts

 

 

 

 

Marlies heeft zich voornamelijk bij Circus Witova verder kunnen ontwikkelen. Daar heeft ze onder andere zes tournees meegedraaid. Ze speelde verschillende acts en vervulde daarnaast de nodige taken als tent & decor bouwen, rijdende school en koken. In het trainingcentre van Witova komt de Pabo, die Marlies in 2008 afrondde, goed van pas. Ze heeft aan allerlei doelgroepen lesgegeven, van verstandelijk- en lichamelijk gehandicapten tot professionele acteurs en circusdocenten. Op dit moment werkt Marlies als circusartiest, circusdocent en docent luchtacrobatiek.